Het aanvragen van een MVV of verblijfsvergunning is veel meer dan alleen het invullen van een formulier.

Rechtsbijstand bij een verblijfsaanvraag of bezwaar

Het aanvragen van een MVV of verblijfsvergunning is vaak meer dan alleen het invullen van een formulier. Er komen geregeld veel vragen bij kijken en soms kan het ook belangrijk zijn om op de langere termijn vooruit te denken. Wat gebeurt er met de verblijfsvergunning van mijn partner als ik wil stoppen met werken? Of als ik tijdelijk in het buitenland ga werken?

Een verblijfsprocedure heeft ingrijpende gevolgen voor individuen en gezinnen. De vraag of iemand wel of niet in Nederland mag zijn betreft een fundamentele kwestie. Net als bij (bijvoorbeeld) het kopen van een huis, komt er bij een verblijfsprocedure veel hoofdpijn en stress kijken. Het is dan ook niet meer dan logisch om voor zo’n belangrijke fase in een leven een professional in te schakelen. Een deskundige advocaat kan deze zorgen uit handen nemen en het traject voor u begeleiden.

Daarnaast kan het in sommige gevallen verstandig zijn een advocaat in te schakelen om bijvoorbeeld een beroep op vrijstelling van het inkomensvereiste of ontheffing van het basisexamen inburgering in het buitenland te onderbouwen.