De ‘Chavez-Vilchez’ route is nog betrekkelijk nieuw en niet alle instanties of advocaten hebben hier ervaring mee

Begeleiding van een aanvraag om verblijf bij een minderjarig Nederlands kind

De ‘Chavez’ route is nog betrekkelijk nieuw en niet alle instanties of advocaten hebben hier ervaring mee.
Bij Delissen Martens Advocaten bestaat inmiddels een ruime ervaring met ‘Chavez-Vilchez’ gevallen.
Sinds de invoering van het beleid van de IND in het najaar van 2017 hebben wij inmiddels al vele tientallen aanvragen behandeld, tot dusver bijna allemaal met een positief resultaat.

Wij kunnen u dan ook als geen ander adviseren over de mogelijkheden en de te nemen stappen. Omdat wij al veel ‘Chavez’ zaken hebben behandeld, zijn wij daarnaast in staat om op efficiënte wijze het hele traject te begeleiden. In de meeste gevallen is dit mogelijk binnen twee tot drie uur aan rechtsbijstand. Hiervoor hanteren wij in beginsel het actietarief van € 675,-- inclusief BTW.

Bij overschrijding van de urenlimiet (3 uur) wordt aanvullend gedeclareerd op basis van een gereduceerd uurtarief van € 285,-- per uur, inclusief BTW.

  • Voor een aanvraag om een EU-verblijfsdocument wordt een tarief gehanteerd van € 675,-- inclusief BTW. Dit met een urenlimiet van 3 uur.
  • Voor een aanvraag om een faciliterend inreisvisum in combinatie met een aanvraag om een EU-verblijfsdocument, wordt een tarief gehanteerd van € 900,-- inclusief BTW. Dit met een urenlimiet van 4 uur.
  • Voor een aanvraag om uitstel van vertrek in combinatie met een aanvraag om een EU-verblijfsdocument, wordt een tarief gehanteerd van € 900,-- inclusief BTW. Dit met een urenlimiet van 4 uur.

Hoe werkt dit?

  1. U belt of mailt vrijblijvend om de situatie voor te leggen.
  2. Wij geven u een eerste (vrijblijvend) advies en sturen u een op maat gemaakte checklist in verband met de benodigde documenten.
  3. Zodra u de documenten heeft verzameld, komt u langs voor een afspraak of stuurt u de papieren naar ons op. Dat kan ook digitaal.
  4. Wij maken voor u een afspraak op de ambassade of bij de IND en bereiden de aanvraag voor. Deze krijgt u van ons toegestuurd, samen met een begeleidende brief en alle bijlagen.
  5. U dient de aanvraag zelf in. Daarna vindt alle communicatie met de IND plaats via de advocaat, tot aan de ontvangst van de beslissing.

Natuurlijk kunt u in de tussentijd met al uw vragen bij ons terecht. Ook bewaken wij de voortgang van het proces door periodiek contact op te nemen met de IND over de status van uw aanvraag.

Wilt u meer informatie of advies over het aanvragen van verblijf bij een minderjarig Nederlands kind? Kunnen wij u begeleiden bij het aanvraagtraject? Neem contact met ons op!

* verplichte velden