De kosten van een advocaat kunnen sterk verschillen

Wat zijn de advocaatkosten bij een MVV-procedure?

De kosten van een advocaat kunnen sterk verschillen. Sommige advocaten brengen wel enkele duizenden (!) euro's in rekening voor een MVV-aanvraag.

Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan een vast tarief, heeft de ervaring uitgewezen dat de cliënt dan bijna altijd teveel betaalt en de advocaat onnodig veel tijd aan de zaak besteedt. De advocaat moet namelijk een veilige inschatting maken van het aantal uren dat hij denkt aan de zaak kwijt te zijn. De cliënt heeft een vast bedrag betaald en zal daarom meer verantwoordelijkheid bij de advocaat leggen.

Bij Delissen Martens is het uitgangspunt dat met de cliënt afspraken worden gemaakt over de te maken taakverdeling: hoe meer de cliënt zelf doet, hoe minder het hem zal kosten. Het belangrijkste werk voor de advocaat zit hem uiteindelijk in het geven van een helder advies, de voorbereiding van de aanvraag en het controleren van alle papieren; wanneer deze in orde zijn, is de aanvraag zelf geen verrassing meer.

Wanneer u besluit een MVV-aanvraag door Delissen Martens te laten behandelen, bent u door de inhoud van deze website al beter geïnformeerd over de procedure en scheelt dit uiteindelijk in de kosten. Ons advies is daarom de informatie op deze website aandachtig te bestuderen voordat u een zaak bij ons start.

Vanwege de ruime ervaring die wij hebben op het gebied van MVV-aanvragen, is een zeer efficiënte werkwijze ontwikkeld die het mogelijk maakt om de meeste MVV-aanvragen binnen drie uren af te handelen - vanaf het eerste gesprek tot aan de komst naar Nederland met MVV. 

Een advocaat van Delissen Martens Advocaten kan een standaard MVV-aanvraag begeleiden voor een vast tarief van € 750,- inclusief BTW. De werkzaamheden zijn dan in beginsel gelimiteerd tot drie uur. In de meeste gevallen is dat ruim voldoende tijd om de aanvraag te kunnen begeleiden. Klik hier voor meer informatie over de verschillende tarieven.