Ga direct naar de inhoud.

Kosten

Wat zijn de advocaatkosten bij een MVV-procedure?

De kosten van een advocaat kunnen sterk verschillen: van enkele honderden tot enkele duizenden (!) euro's voor een MVV-aanvraag. Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan een vast tarief, heeft de ervaring uitgewezen dat de cliënt dan bijna altijd teveel betaalt en de advocaat onnodig veel tijd aan de zaak besteedt.

Lees meer: Wat zijn de advocaatkosten bij een MVV-procedure?

Kosten IND

Met welke kosten van de IND moet ik rekening houden?

Lees meer: Kosten IND

Pro Deo / Gefinancierde rechtsbijstand

Een MVV-aanvraag wordt niet door de overheid vergoed. Een advocaat kan geen 'pro deo' (gefinancierde) rechtsbijstand verlenen voor rechtsbijstand in het kader van een MVV-aanvraag. 

In geval van een afwijzing van de MVV-aanvraag of een intrekking van een verblijfsvergunning is dat anders. De werkzaamheden in verband met een bezwaar- of beroepschrift komen namelijk wel in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp (ook wel: 'toevoeging').

Lees meer: Pro Deo / Gefinancierde rechtsbijstand

Prijslijst / tarieven rechtsbijstand

Bij Delissen Martens Advocaten is het uitgangspunt dat met de cliënt afspraken worden gemaakt over de te maken taakverdeling: hoe meer de cliënt zelf doet, hoe minder het hem zal kosten.

Op basis van de jarenlange ervaring met MVV-procedures kan een advocaat van Delissen Martens Advocaten de gehele MVV-aanvraag begeleiden voor een vast tarief vanaf € 660,- inclusief BTW. De werkzaamheden zijn dan in beginsel gelimiteerd tot drie uur. In de meeste gevallen is dat voldoende gebleken om de aanvraag te kunnen begeleiden.

Lees meer: Prijslijst / tarieven rechtsbijstand